Smaka på den rubriken!



Runt Växjösjön är det många som joggar, spinger, går, har picknick eller fiskar. Det är ganska trafikerat faktiskt. jag måste tänka på döda vinkeln när jag byter fil för att väja för någon långsamgående. Jag har gjort några rundor nu och har fört lite statistik kring dem som jag möter.

Alla vet att det har varit vår en stund nu. Alla vet att vi fungerar likadant som djur. Det är på våren man lägger i den högsta växeln och hoppas på medvind i form av fermoner och hormoner. Nu råkar det vara som så att säsongen är över! Den är förbi. Det har passerat. Hasta la vista, du vet. Vi är i en försommar nu. Stick och brinn alla nya kärlekspar i joggingspåret och överallt annars! Jo, det syns att ni är nya på det där ni håller i handen. Sluta matcha träningskläder. Det är SÅ eighties! Det är så illa. Hitta ett annat joggingspår! Jag som tänkte att "tänk om jag hittar en framtida karl här mitt i all svett". Nej, sannolikheten är oerhört låg (som om den inte redan var låg). Varför? Jo för att tvåsamheten dominerar. De sprider ut sig. De skyltar med att de lyckades. Jag fattar vinken. Jag har missat tåget. Jag har misslyckats. Den här våren också! Till och med svanarna har hittat någon och har små svanungar i hälarna. 

Nu kommer en sommar. Ja, vi stackare som blev över har satsat allt på det. Hormonerna i överflöd har tagit slut. Nu får man ta till de där töntiga barraggningsknepen för att bli intressant. Alla bra är tagna och jag ska jobba heltid hela sommaren. Någon som vill satsa emot. Oddsen är är höga just nu.


Nej, riktigt så illa är det inte. Men en intressant tanke. Det där med kärlek på våren. Det är som om vintern är ett botox. Allt stannar upp och man vill inte röra en fena helst. Men när våren kommer är det som att springa naken över en öppen äng (so I've heard) en frihet från allt som håller en kvar. Jag måste tillägga att jag är mycket nöjd med att vara singel. Kanske nöjdast på länge. Men har ni inte märkt att det är ett överflöd av kärlekspar i stan så fort solen tittar fram? Ni måste bort bort bort!


(Skämt och sido!)