Min gata i stan men ljuvlig innergård. 
 
Jag låser upp dörren  som släpper in mig till huset.
 
Dörren som är lite extra bred och flyger så lätt upp.
 
Måste titta i postfacket trots att det är röd dag eller helg. Hoppas varje gång. Allt som oftast hittar jag paket som just kommit från Hong Kong eller liknande. Världens alla hörn landar i det här facket i väntan på att jag ska komma och kika in.
 
 
Hissen tillkallas. Jag kan räkna på handen hur många gånger som jag tagit trapporna upp eller ner. 
 
 
Hissen kommer i hopp om att någon står och väntar med trötta fötter. 
 
 
Jag ska hela vägen upp till takvåningen. Dit där värmen stiger. Ovanför taknocken på alla andra hus i staden. Den med fin utsikt och ger en känsla av att staden är större än vad den egentligen är. 
 
 
Det tar någon sekund att färdas flera meter upp. Ibland känns sekunderna otroligt långa när jag har bråttom så klart. Någon säger "våning fyra" och jag vet att jag är hemma. I hissen upp eller ner brukar jag alltid få en puss av min kära sambo. Det är ju ett utmärkt tillfälle att mikropausapussas. 
 
 
I-landsproblemet är alltid att jag nästan alltid bara har en hand att få tag på rätt nyckel. Det ska alltid trassla lite och jag får krångla fram rätt ibland får jag fram en liknande nyckel och provar om det går. 
 
 
Det funkar ju såklart bara med en nyckel. Nu är jag äntligen hemma. I ens undermedvetna letar jag efter en doft att förnimma när jag kommer innanför dörren. Den här gången luktar det rent rent rent!! Bestående rent! Ibland luktar det os från mannens  matlagning som är i ugnen eller tvålånga från duschen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hongkong, doft, fyra, förnimmar, fötter, gata, hiss, i-landsproblem, innergård, mikro, paus, postfack, puss, sambo, stan, taknock, trappor, trassel, trötta, undermedvetet, våning,

Kommentera

Publiceras ej